Welpen

Wanneer je een jongen bent tussen de 7 en 12 jaar en je zit bij Scouting dan heet je Welp! Samen met andere Welpen en enkele leiders en leidsters vorm je een Welpen Horde.

Op de vrijdagavond is het groep. We hebben dan steeds weer andere leuke spelen. We gaan ook vaak naar de bossen, waar we bosspelen of speurtochten houden. Ook blijven we wel eens op het terrein, in óns lokaal, of ergens in de buurt daarvan.

Daar doen we dan handenarbeid of sport of zomaar een spel. Soms gaan we op excursie, bijvoorbeeld naar de politie of brandweer.

Eén keer in het jaar in de zomervakantie gaan we op kamp. We doen dan een hoop leuke dingen die op de vrijdag avond niet kunnen, zoals kampvuur, een barbecue, nachtspelen, enz.

De leiding heeft elk een naam van een dier uit het Jungle Boek, omdat het welpenspel daarop gebaseerd is. In het jungle verhaal wordt Mowgli, een mensenkind, achtergelaten in de jungle. Hij wordt door de wolven samen met de welpjes groot gebracht. Nadat hij veel avonturen heeft beleefd met de dieren uit het oerwoud wordt hij door de dieren naar de bewoonde wereld teruggebracht. Daar ontdekt Mowgli dat hij bij de mensen hoort. Hij neemt afscheid van de dierenwereld.

Als een nieuwe Welp ongeveer twee maanden bij de Welpen is, wordt hij geïnstalleerd en komt hij voortaan in uniform naar de Horde.

Op elke vrijdagavond draaien we horde van zeven uur tot half negen.
Als de welpen je leuk lijken maak dan een afspraak (via onderstaand emailadres) om een keer mee te draaien.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: Minke Gommers