Verkenners

Wanneer je een jongen bent tussen de 11 en de 14 jaar, dan ben je bij Scouting een Verkenner. Samen met de andere Verkenners en stafleden ben je een Troep. Een Troep bestaat uit Patrouilles.

Iedere vrijdagavond van half 8 tot half 10 draaien de Verkenners Breauté Troep. Troep draaien houdt in dat we samen bezig zijn met pionieren (b.v. met palen en touwen een toren bouwen), kaart en kompas (b.v. met kaart en kompas een hele dag door de bossen heen sjouwen), en spel (b.v. een vlottenrace op de IJzeren Man). De staf zorgt het hele jaar door voor sportieve denk-en-doe spelen. Maar de Verkenners maken zelf ook spel. Op kamp krijgen ze daar zelfs een hele dag voor.

O ja, kamp! Ieder jaar in de zomervakantie gaan wij op kamp, om de vier jaar zelfs naar het buitenland (dat maakt dus iedere Verkenner wel een keer mee). Tien hele dagen lang kamperen in je eigen tent, eten aan een door jezelf gemaakte tafels, je eigen potje koken op een vuurtje, een spectaculaire dag-hike (looptocht) met een touwbrug van wel 150 meter.

Bij de Verkenners is het de bedoeling dat je zelfstandig wordt, door het spel en de andere activiteiten.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: Rob Kroon

Foto's

Vette foto's