Kabouters

Als je een meisje bent tussen de 7 en 11 jaar en je zit bij de Scouting dan heet je een Kabouter! Samen met andere Kabouters en enkele leiders en leidsters vorm je dan een Kaboutergroep.

Onze groep heet de “Elfriede Dettmer-groep”, en iedere vrijdagavond komen we bij elkaar om samen te spelen in het land “Bambilië”. Dat is een denkbeeldig land, dat alleen in fantasie bestaat. Bambilië is ook een heel gróót land waar allerlei mensen wonen, en waar van alles gebeurt: je kunt er spelen en spannende avonturen beleven. Elke keer is het weer een verrassing wat er te doen is in de bossen en velden, stadjes en dorpen van Bambilië. Er zijn zelfs nog onbekende gebieden.

Nu wil je natuurlijk weten wat Kabouters daar allemaal doen? We houden speurtochten en quizzen, we knutselen en gaan de bossen in. We kliederen met verf, doen leuke korte spelletjes, we sporten of hebben één groot spel. We vieren feest, wanneer er bijvoorbeeld een Kabouter jarig is of wanneer er nieuwe Kabouters worden geïnstalleerd.

We doen aan toneel, dans, zingen, zwemmen, maken iets van brooddeeg, vertellen verhalen, gaan ergens naar toe, ach gewoon teveel voor een Kabouter om op te noemen.

Ieder jaar in de zomervakantie gaan we zes dagen op kamp. We gaan dan naar een boerderij of blokhut en het is dan extra gezellig, ook omdat we veel meemaken. We hebben dan ook een écht kampvuur.

We draaien iedere vrijdagavond van 7 uur tot half 9.
Lijkt het je leuk om bij de kabouters te komen en wil je een keertje komen kijken stuur ons dan een mailtje. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er plaats is.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: Frank de Rouw

Foto's

De Snoepfabriek